top of page
ArjanLachTWK.jpg

Ervaringen collega's

Samet Basarir en Emre Gumus

(Leerling) verspanen bij GBS International

Hoe ben je bij GBS terecht gekomen?

Samet:​ Ik ben in 2015 via Metalent bij GBS terecht gekomen. Ik heb net mijn diploma afgerond op MBO niveau 2 en 3, allround verspanen, en nu werk ik full time bij GBS International in Oud-Beijerland. Ik wist eigenlijk niet eens wat verspanen is, ik kwam er toevallig op uit tijdens mijn zoektocht naar mbo opleidingen. 

Emre: Ik ben hier eigenlijk door Samet gekomen, hij is mijn zwager en vertelde over GBS International. Ik wist niet eens dat verspanen bestond totdat Samet het aan mij liet zien. Ik deed hiervoor iets anders. Toen hoorde ik van Samet over verspanen en ben ik overgestapt. Uiteindelijk heb ik een gesprek gehad met de directeur en het is wel goed uitgepakt kan ik zeggen. 

Wat vinden jullie het leukst aan GBS International?

Samet: Daar kan ik heel eerlijk in zijn; de vrijheid. Zolang je machine maar draait, mag je een praatje maken of op je telefoon zitten. Ook al loopt de directeur langs, er is niemand die daar moeilijk over doet. Je moet natuurlijk wel zorgen dat je werk goed gebeurt, maar zo lang dat goed zit is er niks aan de hand. Dat vind ik echt top. Ik heb nog nooit voor een ander bedrijf in de techniek gewerkt, maar ik heb van mijn collega’s gehoord dat dat in andere technische bedrijven heel anders is. Vrijheid is echt een van de belangrijkste dingen voor mij. 

 

Emre: Ja vrijheid is echt belangrijk. Je moet wel je werk doen, weet je. Dat is wel belangrijk, en je ziet hier wel dat mensen willen werken, dus het is mooi dat je het op die manier kan doen. Het gaat er meer om dat het werk af is, dan dat je doet alsof je bezig bent. 

Wat voor advies zouden jullie willen geven aan een toekomstig collega?

Emre: de eerste drie maanden dat ik hier zat dacht ik; wat doe ik hier?! Ik wist nog niks, het wordt alleen maar moeilijker, en je denkt bij jezelf van “dit is niet goed”. Maar je moet gewoon geduld hebben, en je hoofd erbij houden, dan komt het allemaal goed. 

 

Samet: Dat had ik ook. Vooral voor nieuwelingen voor wie dit het eerste bedrijf is, worden de eerste drie maanden echt niet leuk. Maar als je doorbijt, na zes maanden komt het wel goed. Ze verwachten gewoon heel veel van je. Jij kijkt naar de machine, de machine kijkt naar jou, je raakt in een soort van stress omdat je het nog niet weet. 

"Ik wist niet eens dat verspanen bestond..."

CNC Kotteraar regio Rotterdam

"...als je hem een keer nodig hebt, dan loop je zijn kantoor binnen en kan je het met hem regelen."

Ton Frijters

CNC Kotteraar bij GBS International

Hoe ben je bij GBS International terecht gekomen?

Eigenlijk omdat ik de huidige directeur al kende. Hij is vroeger ook mijn werkgever geweest, en toen hij weg is gegaan en dit bedrijf heeft overgenomen, ben ik uiteindelijk met een omweg hier terecht gekomen. 

 

Wat maakt GBS anders dan andere bedrijven?

Het is een heel net en schoon bedrijf, dat ten eerste. Als je bij andere bedrijven komt dan is het meestal een bende, op de grond liggen stukken ijzer en spanen. Dat maak je hier niet snel mee. Het heeft een nette uitstraling. We hebben ook een collega die full time in dienst is om de hal schoon te maken. En de directeur is een schitterende vent om mee samen te werken, want als hem een keertje nodig hebt ofzo, dan loop je zijn kantoor binnen en kan je het met hem regelen. De lijntjes zijn hier heel kort. 

Wat vind je het leukst aan GBS International?

De samenwerking onderling. Dat is normaal gesproken heel leuk. Soms ook wel eens niet hoor, soms is er ook wrijving, ook tussen afdelingen onderling, maar dat wordt meestal opgelost. Het is heel direct allemaal. En dat kan ik wel waarderen.

Wat voor advies geef je aan je toekomstig collega?

Probeer het gewoon. Het is een leuke uitdaging. Het is wel heel leuk, want je hebt niet constant hetzelfde product, je hebt geen massaproductie hier. Je raakt hier niet in een sleur.

DSC00366.jpeg

"Toen ik bij GBS begon leek het niet eens op wat het vandaag de dag is."

Alan Matthews

CNC verspaner bij GBS International

Hoe is de sfeer bij GBS? 

Ik vind de sfeer heel goed. De mensen zijn positief gestemd en er is een hoop werk. Ik werk veel samen met een junior verspaner naast me, en dat gaat heel goed. De oudere garde komen ook nog wel eens een praatje maken, ik merk dat de jongeren iets meer op zichzelf blijven. 

 

Wat vind je het leukst aan GBS?

Ik werk hier nu vier jaar, maar er is in de tussentijd zoveel veranderd dat het lijkt alsof ik hier al veel langer werk. Toen ik bij GBS begon leek het niet eens op wat het vandaag de dag is. De werkomstandigheden zijn er veel beter op geworden en GBS blijft zichzelf maar verbeteren.

Beschrijf GBS International in een zin.

Dat is een lastige… Ik zou zeggen; een van de beste engineering bedrijven in Rotterdam. Dat is mijn ervaring tenminste, en ik heb voor een aantal goede bedrijven gewerkt in het verleden kan ik je vertellen. En ik denk dat dat komt door het management hier. Alle leidinggevenden hier zitten op de juiste plek, en alles loopt soepeltjes.

Mitchell Haze

Verspaner bij GBS International

Hoe ben je bij GBS terecht gekomen?

Ik ben hier zes jaar geleden terecht gekomen via Metalent. Ik heb eerst de opleiding afgerond en nu ben ik verspaner bij GBS. 

Wat maakt GBS International anders dan andere bedrijven voor jou?

Ik heb natuurlijk weinig ervaring met andere bedrijven, maar wat ik bij GBS heel fijn vind is dat je heel vrij wordt gelaten in de dingen die je doet. Je krijgt een tekening, en je mag zelf weten hoe je het gaat doen.  Je mag zelf de volgorde van bewerken bepalen bijvoorbeeld. Daar wordt je heel creatief van en daardoor krijg je echt inzicht. Er is ook veel veranderd in de tijd dat ik hier ben komen werken. De hal ziet er beter uit, als ik iets bestel dan komt het ook gelijk binnen tegenwoordig, dat zijn allemaal dingen die stukken zijn verbeterd.

Wat voor advies zou je willen meegeven aan toekomstige jonge collega's?

Je wordt wel in het diepe gegooid, dus je moet een beetje doorbijten, maar daar wordt je wel sterk van. Dus mijn advies is; hou vol, daar kom je vanzelf achter, en later zie je ook dat het nodig was om jou beter te maken.

Machinaal verspaner regio Rotterdam

"Je wordt wel in het diepe gegooid dus je moet een beetje doorbijten."

Samet Emre
Mitchell
Vacature Kwaliteitscontroleur Oud-Beijerland

Sjaak van der Steen

Kwaliteitscontroleur bij GBS International

Wat vond je positief aan je eerste maand bij GBS?

Mensen zijn behulpzaam, je merkt dat ze er echt iets moois van willen maken, en daarom jou willen helpen met wegwijs worden in het bedrijf. Verder wordt er secuur gewerkt. De groep van projectleiders zijn fijne en behulpzame collega’s om mee te werken, en voor de rest werken mensen ook erg zelfstandig.

Waar zie je nog verbetering voor GBS?

Niet zozeer echt iets negatieve dingen, maar wel dingen die ik anders gewend ben. Je moet hier wel het interne transport zelf regelen, en dat was ik bij mijn vorige werkgever niet gewend. Verder is er nu een rustige tijd geweest, maar ik merk dat het nu drukker wordt en ik hoop dat ik het wel bij kan blijven benen.

"Je merkt echt dat ze er iets moois van willen maken."

bottom of page