Openstaande afstudeer/stage opdrachten

HBO en WO niveau

 

Onderzoek naar nieuwe methode van matrijzenbouw

In activiteit Promould produceren wij mallen voor onze klanten. Zij gebruiken de mallen voor het gieten onderdelen. Deze onderdelen maken wij schuim, bekleed met hout, bekleed met een hardere kunststof. Op 2 tot 3 momenten gaat daarbij de mal op de portaal freesbank. Wij zoeken een student(e) die dit productie proces gaat innoveren. Kunnen we andere materialen gebruiken? Kunnen we productiestappen overslaan? Kan de freesbank ook printen? Wij verwachten een innovatie welke financieel onderbouwd wordt. 

Begeleider Daniel Fredriks

Het ontwerpen van een opbergsysteem voor tandwielkast onderdelen

Tijdens het inspecteren van een tandwielkast ontstaan er vele pallets vol met onderdelen. Na de inspectie wordt de reparatie aangeboden. Na opdracht moeten onderdelen worden opgemeten. Vervolgens liggen de oude onderdelen te wachten op binnenkomende nieuwe onderdelen. Gemiddeld liggen dus diverse onderdelen gedurende vele weken veel vloeroppervlak in gebruik te nemen. De opdracht is om een flexibel systeem van opslag in de lucht te ontwerpen, waarbij tussen tijds eenvoudig onderdelen eruit en erin kunnen worden gelegd. 

Wij zoeken hiervoor een student met passie voor materiaalkunde. 

Begeleider Alber van Ekeren

Duidelijkheid over jouw opdracht

Wanneer je besluit om bij GBS te solliciteren, weet je altijd van te voren welke stage opdracht je krijgt. De openstaande opdrachten van dit moment staan hieronder op een rijtje.

Omkeren van grote tandwielen

In onze vestiging van Schiedam moeten wij regelmatig grote tandwielen op een korte as omkeren. Hierbij raakt de strop de vertanding. 

Graag zouden wij willen dat een student een hulpgereedschap ontwerpt, doorrekent en fabriceert, zodat wij dit soort werkstukken veilig en zonder beschadigingen kunnen keren.

We spreken over tandwielen met een diameter van 4 meter op een as van ca. 2,5 meter.

Begeleider Alber van Ekeren

Multifunctionele steiger in verticale tandwielkastput

Regelmatig werken we met lange werkstukken die verticaal opgebouwd moeten worden. Dit zijn bijvoorbeeld tandwielkasten met lange verticale uitgaande assen van 3 meter, zoals roerwerken. Op dit moment staat er op afdeling montage een put om deze producten te bewerken. Echter, gezien we de hoogte en breedte van deze put niet af kunnen stellen, creëert dit soms onhandige en onveilige situaties. De opdracht is om een stapelbaar werkplatform te ontwerpen, ten behoeve van de veiligheid, die zowel in de put als daarbuiten bruikbaar is. Op onderstaande tekeningen is een voorbeeld te zien van wat wij verwachten en de video geeft een impressie van de afdeling montage.

Begeleider Jan de Koning

Een video over GBS International in Oud-Beijerland

Bescherming laserkop

Begin 2019 hebben wij onze nieuwe hal Lasercladden in gebruik genomen. We hebben getracht de meest moderne veiligheidstechnieken toe te passen, en daarnaast vanzelfsprekend de capaciteit verhoogd. Een hal om trots op te zijn. Maar iedereen valt over het zilver papier. De laser straalt veel warmte uit. Naar de laserkop lopen slangen. Deze moeten geïsoleerd zijn voor warmte en straling. En daarvoor gebruiken wij zilver papier. Dat ziet er niet uit en we hebben diverse personen uitgedaagd om hier een professionele vervanging voor te vinden. En hoe simpel het lijkt, niemand heeft een oplossing kunnen aandragen. Ben jij een persoon die echt out of the box kan denken? 

Het lijkt gemakkelijk, maar niemand heeft een oplossing kunnen vinden. 

Begeleider Alber van Ekeren

Over de stagebegeleiders

Jan de Koning

GBS Gearbox Services | Oud-Beijerland

Met jarenlange ervaring in engineering, heeft Jan bij iedere innovatie die we gerealiseerd hebben wel een vinger in de pap zitten. Als je met Jan geen oplossing voor je uitdaging weet te vinden, is de kans aanzienlijk dat er geen oplossing is. 

Daniel Fredriks

Promould | Heinenoord

Met zijn doortastendheid en talent voor het opdelen van grote projecten in behapbare doelen, weet Daniel van ieder project een succes te maken. 

Jerome Dirven

Shipborn | Nieuwegein

Hij is net zo jong als hij eruit ziet, maar Jerome is de jongste leidinggevende in het bedrijf en dat is hij niet voor niets. Omdat hij zelf recentelijk is afgestudeerd weet hij ook precies welke uitdagingen je tegenaan loopt tijdens je stageproject.

Alber van Ekeren

GBS Gearbox Services | Oud-Beijerland
GBS Machining Services | Schiedam

Een man van de grote lijnen, die in een mum van tijd tot de kern van een probleem kan dringen. Alber stelt vragen die op het oog eenvoudig zijn, maar je wel aan het denken zetten.

 

Hieronder vind je een overzicht van de openstaande stage- en afstudeeropdrachten.

Hieronder vind je ook een overzicht van recent afgeronde projecten.