top of page
Afstudeerstage werktuigbouwkunde hbo

Hybride voortstuwing van een jacht

Afstudeerstage werktuigbouwkunde hbo

Locatie

Nieuwegein

Over deze afstudeerstage werktuigbouwkunde hbo

In ons zusterbedrijf Shipborn in Nieuwegein zijn wij begin 2018 gestart met de bouw van ons eerste luxe zeiljacht. Dit schip zal worden uitgevoerd met een hybride aandrijving. De benodigde tandwielkast werd ontwikkeld bij GBS in Oud-Beijerland.

De keuze van het type elektromotor, accu's en aansturing van het geheel was nog niet besloten en die uitdaging werd overgelaten aan studenten. Hierbij diende ook te worden gekeken naar de duurzaamheid, veiligheid, financiën en interactie met de dieselmotor.

Daarbij hoorde het samenstellen van het gehele elektrische handboek voor dit jacht. Bekijk in de video hoe de studenten het er vanaf hebben gebracht.

Wat krijg je voor deze afstudeerstage werktuigbouwkunde hbo

Naast een leuke opdracht, krijg je:

  • Stagevergoeding

  • Intensieve begeleiding

  • Reiskostenvergoeding

  • Regelmatige teamuitjes

  • Onbeperkt koffie

Beeldimpressie van deze afstudeerstage werktuigbouwkunde hbo

Jouw stagebegeleider

Jerome is ooit zelf begonnen bij GBS als stagiair, en inmiddels is hij leidinggevende over het bouwen van het zeiljacht bij Shipborn. Omdat hij zelf recentelijk is afgestudeerd in werktuigbouwkunde weet hij ook precies welke uitdagingen jij tegenaan zult lopen tijdens je stageproject.

Afstudeerstage werktuigbouwkunde hbo

Stagelocatie

Solliciteren op deze stageopdracht

We vinden het belangrijk om een goed beeld te krijgen van wie je bent en wat je graag doet. Je motivatie hoeft dus niet formeel, maar geef ons een idee van wie de persoon achter het CV is.

bottom of page