Ben jij op zoek naar een stage voor jouw werktuigbouwkundige opleiding op HBO of WO niveau? Bekijk de opdrachten of de ervaringen van stagiairs die jou voor gingen!

Afstuderen werktuigbouwkunde of stage

HBO en WO niveau

 

De werktuigbouwkunde stage-ervaring van Robert

Als derdejaars student WTB aan de Hogeschool Rotterdam is de 22 jarige student Robert Verhoeff bij GBS International terecht gekomen. ​Door zijn passie voor materiaalkunde is hij bij de laserclad afdeling terecht gekomen. In het verleden waren er proeven gedaan om te draadcladden, als alternatief voor poedercladden, maar de uitkomst was niet optimaal. Robert wilde de uitdaging wel aangaan om dit succesvol toe te passen, en heeft een wekelijks verslag bijgehouden van zijn ervaringen en bevindingen.

...De technische kennis die ze hier hebben is super interessant...

interview met Evert Kwant

Kun je wat meer over jezelf vertellen; wie ben je, waar kom je vandaan en hoe ben je bij GBS International terecht gekomen?

Mijn naam is Evert, ik kom uit Streefkerk, en ik zit op de Hogeschool Rotterdam. Daar ben ik toentertijd een keer op een stagebeurs geweest, en daar stond GBS ook. Daar heb ik een leuk gesprek gehad met Bas. Toen ben ik langs geweest op kantoor en twee weken later had ik mijn contract ondertekend. Omdat ik net niet genoeg studiepunten had om stage te lopen heb ik eerst een jaar gewerkt hier. Daarna heb ik mijn stage afgerond hier en ik ben nu bezig met mijn minor. Dus ik heb al een geschiedenis bij GBS, haha! Lees meer...

...en daarnaast bevalt de sfeer me heel goed...

interview met Jeroen Breggeman

Kun je wat meer over jezelf vertellen; wie ben je, waar kom je vandaan en hoe ben je bij GBS International terecht gekomen?

Ik ben Jeroen Breggeman, ik loop nu mijn derdejaarsstage. Ik kom uit Hardinxveld-Giessendam. Ik ben bij GBS terechtgekomen door de vader van een goede vriendin van mij. Die werkt bij Kalmar, dat is best een grote klant van GBS. Toen ik een half jaar terug een stage moest gaan zoeken vertelde hij daar al over. Eigenlijk had ik al een andere stageplek, in Maleisië. Daar had ik al mijn energie ingestopt, en vlak voordat mijn stage ging beginnen hoorde ik dat die opdracht niet doorging. Toen heb ik GBS gebeld, en zij hebben best wel veel moeite gedaan om een opdracht te vinden voor mij, en binnen één week was alles geregeld, dat was wel heel netjes. Ze hebben toen wel een moeilijke opdracht voor me uitgekozen, haha!  Lees meer...

...Er komt zoveel meer bij kijken dan wat ik tot nu toe heb geleerd...

interview met Marc van Cappellen

Kun je wat meer over jezelf vertellen; wie ben je, waar kom je vandaan en hoe ben je bij GBS International terecht gekomen?

Ik ben Marc, ik kom uit Krimpen aan den IJssel en ik doe de Automotive opleiding op de Hogeschool Rotterdam. Ik schrijf hier mijn scriptie. Ik ben hier terechtgekomen via twee klasgenootjes die hier eerder hebben stage gelopen. Zij waren heel enthousiast en ze hebben me voorgesteld aan dit bedrijf. Lees meer...

...Sommige studenten zeggen na hun opdracht ‘ik heb iets anders gevonden’, maar veel studenten willen hier te blijven...

interview met Mark Bons

Kun je wat meer over jezelf vertellen; wie ben je, waar kom je vandaan en hoe ben je bij GBS International terecht gekomen?

Ik ben Mark, ik kom uit Strijen en ben daarna verhuisd naar Delft, waar ik inmiddels alweer acht jaar studeer. Ik ben nu mijn scriptie aan het schrijven en dat doe ik hier bij GBS. Mijn master duurt twee jaar, en na het eerste jaar had ik een kleine vertraging waardoor ik een heel jaar moest wachten om mijn scriptie te kunnen schrijven. Toen ben ik gaan solliciteren voor een full time baan en ben ik bij GBS terechtgekomen, als projectmanager van het nieuwbouw project van een nieuwe hal die we hier aan het maken zijn. En naast dat project schrijf ik nu mijn scriptie hier! Lees meer...

...niet te lang achter de computer blijven zitten. Ga zo snel mogelijk de fabriek in...

interview met Jerome Dirven

Kun je wat meer over jezelf vertellen; wie ben je, waar kom je vandaan en hoe ben je bij GBS International terecht gekomen?

Ik ben Jerome, ik ben 23 jaar oud, ik woon in Rotterdam, en in 2013 heb ik GBS leren kennen bij de Hogeschoolbeurs op het Academieplein. Daar stonden een paar mensen van GBS stage opdrachten te promoten, en ik ben met een van die jongens aan de praat geraakt, en zo is het balletje gaan rollen. Lees meer...

Werken/leren, stages en afstuderen

Schaaf en Boorwerk biedt HBO en TU studenten de mogelijkheid ervaring op te doen in de Metaalsector. Bij gebleken geschiktheid mogen eventuele afstudeerders blijven werken en zullen zij onder begeleiding van een aantal zeer ervaren engineers, projectleiders en uitvoerders expert worden op het gebied van de verspanende technieken, productieplanning, dan wel daaraan gerelateerde zaken. Sinds medio 2008 zijn wij een bedrijf in een sterke groei en ontwikkeling. Om ons te helpen in verdere professionalisering zoeken we ondersteuning van jonge vernieuwende techneuten.

Binnen het bedrijf is zowel op HBO als op Universitair niveau veel ervaring met het begeleiden van kandidaten gedurende de stage en/of afstudeer periode. Zo heeft onze huidige directeur alleen al 80 jonge techneuten naar een succesvolle afstudeer sessie geleid.

De projecten zijn zowel van technische als van economische aard. Een aantal voorgekomen projectonderwerpen zijn:

  • Productie logistiek

  • Technische innovatie

  • Marketing

  • Bedrijfskunde


Wij zoeken vooral ondernemende kandidaten die:

  • Innovatief zijn

  • Verder denken dan de bekende oplossing

  • Een beetje brutaal, gedreven zijn 

  • Met twee voeten op de grond staan

  • Een opleiding werktuigbouwkunde, technische bedrijfskunde dan wel gerelateerde studie volgen