Aligning_gearbox_header.jpg

Fieldservice diagnostics engineer

Over GBS International

Medio 2008 is Schaaf- en Boorwerk Rotterdam BV aangekocht door de huidige directeur. Wij als bedrijf geloven in ondernemerschap en korte lijnen. De leiding van het bedrijf moet met beide benen in het bedrijf staan en moet aanraak-baar zijn. Met gezamenlijke daadkracht hebben we het bedrijf laten groeien (omzet 2020 = 7x omzet2008) en gebruiken thans de overkoepelende naam GBS.  

Wij onderscheiden op dit moment de volgende activiteiten:

Promould

Heinenoord

Het produceren van technische modellen, matrijzen en prototypes met behulp van CAD, CAM en CNC frezen. Lees hier meer ....

Machining Services

Oud-Beijerland en Schiedam

Verspanende services (Draaien, frezen, kotteren, rondslijpen, honen, tandwielfrezen en tandwielslijpen) van middelgrote tot grote werkstukken tot ca 100 ton / diameter 4mtr / lengte 8mtr.

Technical Education Center

Oud-Beijerland

GBS TEC is een in-house officiële MBO opleiding voor verspaning en montage. Dit MBO college zal in september 2020 in Oud-Beijerland haar deuren openen. Lees hier meer ....

Lasercladden

Oud-Beijerland

Het door middel van laserclad technologie herstellen van beschadigde werkstukken in elke vorm tot ca 100 ton. Daarnaast passen wij deze technologie toe op nieuwe producten om daarmee eigenschappen te verbeteren. De activiteiten kunnen wij ook onsite uitvoeren. Lees hier meer ....

Asset Optimization Services

Oud-Beijerland

Het assisteren van onze klanten in het realiseren van hun productiedoelstellingen, door diverse verzamelde data te gebruiken om nauwkeuriger onderhoud te plannen, kostbare stilstand te voorkomen en extra capaciteit in de aandrijving te vinden. Lees hier meer ....

Gearbox Services

Oud-Beijerland

Inspectie en reparatie van tandwielkasten incl engineering, onderdelen productie, onsite montage en een belaste proefstand. Wij zijn hierbij actief in een ruim scala aan marktsegmenten in binnen- en buitenland.

Dwars door de activiteiten hebben wij verschillende afdelingen op de verschillende locaties, zoals  projectleiding, engineering, verspaning, montage, asset optimization services en modelmakerij. 

Onze filosofie is: ondernemen (extreem luisteren naar en inspelen op onze klant behoeften), een grote gespecialiseerde bagage aan techniek en teamwork!

Onze organisatie is als volgt te karakteriseren:

 • Informeel, flexibel gebaseerd op individuele kwaliteiten

 • Sfeer als een soort familie bedrijf, doch met de professie van een concern; een hoge team spirit

 • Ontwikkelingsmogelijkheden persoons gericht

Functieprofiel

GBS Asset Optimization Services is op zoek naar een Asset Optimization Engineer.


Asset Optimization Engineers worden veelal ingezet voor een diagnose van een acuut tandwielkast probleem on-site, maar ook  ter voorbereiding op een grote geplande reparatie zodat deze gladjes verloopt en de juiste onderdelen vooraf gemaakt of besteld worden, voor een routinematige algemene inspectie, of een specialistisch vraagstuk in samenwerking met de Engineering groep om bijvoorbeeld te bestuderen of meer capaciteit uit dezelfde machine gehaald kan worden. Asset Optimization Services heeft als doel de machinebeschikbaarheid van de klanten van GBS zo hoog mogelijk te krijgen en houden; wij zijn er om hun draaiende te houden!


De Asset Optimization Engineer onderscheidt zich van de Service Engineer, omdat vaak gevraagd word de klus uit te voeren ZONDER dat de tandwielkast open gaat, en ook vaak in bedrijf blijft. Dit maakt de klus wat uitdagender, maar gelukkig staat diverse meet en analyse apparatuur ter beschikking zoals een trillingsmeter, videoscope, laser uitlijn en vlakheid meetapparatuur, en een infrarood camera.

 

Naar aanleiding van de gemeten waarden moet je kunnen concluderen of de tandwielkast aan onderhoud of vervanging toe is, wat de oorzaak is van de trillingen of hoog frequente geluiden die worden waargenomen, en wat gedaan moet worden om dat te bestrijden. Indien het geconstateerde probleem relatief eenvoudig is te verhelpen, verwachten we van jou dat je de handen uit de mouwen zult steken en een oplossing biedt. Je dient eveneens te kunnen voorspellen hoe lang de tandwielkast nog ‘mee zal gaan’, en eventuele verbeterpunten aan te geven die de levens- duur of kwaliteit kunnen verbeteren. Het aandragen van creatieve oplossingen word aangemoedigd; de Asset Optimization Engineers zijn het visitekaartje van GBS, en de beste verkopers!

 

Na de klus word uitgebreide en gedetailleerd rapportage verwacht, die de klant kan gebruiken om met meer zekerheid de toekomst tegemoet te gaan, of om investeringen in onderhoud of modificatie goedgekeurd te krijgen.

 

Om dit vak te beheersen heb je praktische ervaring nodig, welke je op zal doen onder begeleiding van ervaren collega om zo uit uiteindelijk de Asset Optimization Engineer worden die wij zoeken. 


Klanten voor Asset Optimization Services bevinden zich over de gehele wereld, en zijn actief in allerlei industrieën; scheepvaart, container afhandeling, erts overslag, voedingsmiddel- en verpakking industrie, en energieopwekking en distributie.  

Wat zijn de werkzaamheden?

Als Asset Optimization Engineer houdt je je bezig met de volgende taken:

 

 • Het verrichten van de verschillende metingen

 • Het opstellen van meetrapporten

 • Het uitbrengen en formuleren van technische adviezen

 • Het aanbieden van reparaties/onderhoud

 • Het onderhouden van de relatie met de klant

machine_diagnostics01.jpg
91192_IMG_0280_250X333.jpg

Wat voor type persoon zoeken wij?

Wij zoeken iemand die

 

 • een HTS denk niveau heeft (bij voorkeur WTB / E achtergrond),

 • gewend is om in ongewone omgevingen te werken,

 • een creatieve persoonlijkheid heeft en goed kan improviseren,

 • zonder tekeningen en op basis van inzicht kan werken,

 • de Engelse taal goed beheerst,

 • bereid is te reizen (ongeveer 70% van de werkzaamheden zijn on-site bij de klant, waarvan ~50% in de BeNeLux en 50% elders in de wereld) 

 • woont in de omgeving / regio Rotterdam,

 • ervaring heeft met roterende installaties en mechanische aandrijftechniek,

 • niet  bang is om vieze handen te krijgen en géén 9-5 mentaliteit heeft ,

 • een analytisch vermogen heeft en logisch na kan denken, 

 • en tot slot: de wil om het vak te leren!

sjaak.JPG
Service_Engineer03.jpg

Waarom is dit een leuke job?

Dit is een met name een leuke job voor een technische analysticus, die graag op pad is. Een persoon die van globe-trotten houdt. Je ziet naast techniek en uitdagende problemen, veel van de wereld.