Sales_DJ_01_header.jpg

Wij zoeken een sales engineer voor onze afdeling verkoop

Over GBS International

GBS Gearbox Services International is een onderdeel van Schaaf- en Boorwerk Rotterdam B.V. Medio 2008 was Schaaf- en Boorwerk een machinefabriek waar wij 'grotere' werkstukken van klanten bewerkten. Door een nieuwe eigenaar/directeur hebben wij het bedrijf in 2009 compleet gewijzigd. Wij richten ons nu op machinale service verlening voor de nederlandse industrie. Maar nog belangrijker hebben wij ons toegelegd op nationale en internationale dienstverlening voor tandwielkasten. Sinds medio 2008 is daardoor onze omzet, aantal collegae en klanten ver-drie-voudigd. Wij beschikken op dit moment over een afdeling projectleiding, engineering, verspaning, de- en montage in onze fabriek en on-site en een afdeling 'trouble-shooting'.

Onze filosofie is: ondernemen (extreem luisteren naar en inspelen op onze klant behoeften), een grote gespecialiseerde bagage aan techniek en teamwork!

Onze organisatie is als volgt te karakteriseren:

 • Informeel, flexibel gebaseerd op individuele kwaliteiten

 • Sfeer als een soort familie bedrijf, doch met de professie van een concern; een hoge team spirit

 • Ontwikkelingsmogelijkheden persoons gericht

Projectleider_04.JPG

Wat zijn de werkzaamheden

GBS Gearbox Services International is op zoek naar een Verkoper Binnendienst technische dienstverlening / technische producten. In deze functie krijg je te maken met aanvragen van bestaande klanten, maar vooral ook van buitenlandse nieuwe klanten. 

Onze buitenlandse aanvragen komen veelal in eerste instantie per email binnen. Dit zijn klanten met een tandwielkasten probleem, varierend van een gewenste inspectie tot een complete overhaul. Ook hebben wij, omdat wij van origine een machinefabriek zijn, veel te maken met verspanende methodes. Hierbij moet je denken aan het bewerken van metaal (n.a.v. de tekening van de klant) en deze aan te bieden in een offerte. 

Vaak zijn levertijd en service belangrijke aspecten, vaak nog belangrijker dan de prijs. Bij alle aanvragen is het de kunst voor de verkoper binnendienst om de aanbiedingen zodanig samen te stellen, dat de klant op zijn wenken bediend wordt. Daarom moet de verkoper in staat zijn zich snel in te leven in de technische problematiek. 

In feite is deze functie meer technisch probleem oplossend dan puur commercieel. 

De behoefte van de klant kan varieren van directe actie tot eerst een evaluatie van de aanbieding. 

Indien je de opdracht verkregen hebt, voer je de order in en draagt alle gegevens over aan de projectleiding. 

Maar bij service verlening blijf je voor de klant veelal de contactpersoon. 
Vaak wijzigd gedurende de uitvoering de scope van de opdracht. De schade is na inspectie groter en de klant wenst onderdelen of de tandwielkast kan niet ter plaatse worden gemaakt en moet naar onze shop. Bij eerst uitgebrachte offertes bel je de klant pro-actief op om zo te achterhalen of er een order komt of dat er onduidelijkheden zijn, waar wij nog op kunnen inspelen. 

Wat kan uw achtergrond bijvoorbeeld zijn?

 • Enkele jaren werkzaam als technisch monteur werktuigbouwkunde in de rotating equipment of

 • Enkele jaren gewerkt als werkvoorbereider/projectleider  of

 • Werkzaam als verkoper binnendienst van technische producten c.q. technische dienstverlening of

 • Een starter (liefst HBO WTB) die graag de fijne kneepjes van het vak wil leren 

Wat voor soort verkoper binnendienst zoeken wij?

 • HBO denk niveau, bij voorkeur technische wtb opleiding of feeling voor techniek

 • Over een technische feeling te beschikken; snel technische problemen van klanten telefonisch kunnen doorgronden, opdat een juiste aanbieding kan worden gemaakt

 • Goed kunnen communiceren, een ex-trovert karakter

 • Zonder tekeningen, maar op basis van inzicht te kunnen werken; de klanten problematiek goed in te kunnen beelden

 • Beslissingen te durven nemen, ondernemend zijn

 • De engelse taal goed te beheersen

 • Woongebied regio Rotterdam en omgeving

 • Een commercieel gevoel te hebben

 • Technische feeling

 • Niet bang zijn om vieze handen te krijgen, omdat je soms op locatie of bij ons in de fabriek orders moet doornemen

 • Geen 9-5 mentaliteit, wij verwachten dat je flexibel wil inspelen op de problemen van onze klant, welke onverwachts kunnen opkomen. We verwachten dat je altijd je 06 aan hebt staan en veelal de laptop om direct in te kunnen spelen

 • Logisch / analytisch kunnen nadenken

 • Kortom: een heldere goed communicerende jonge TECHNISCHE ONDERNEMER

CFEM-27H6SP-97960-152.JPG

Voor wat voor klanten werk je?

 • Industriële markt: staal, overslagbedrijven, cement, voedingsmiddelen, etc.

 • Maritieme sector: container schepen, cruise schepen, sleepboten, vissersboten, baggerschepen, etc

 • Windenergie: windmolens

sjaak.JPG
Service_Engineer03.jpg

Waarom is dit een leuke job?

Ons bedrijf is een jong bedrijf en sterk groeiend. Wij hebben veel technisch potentieel in huis om daarmee een op maat dienstverlening te kunnen aanbieden. Onze klanten bevinden zich in diverse marktsegmenten in zowel binnen- als buitenland. Dit betekent dat je binnen de functie met verschillende klant culturen en technische problematieken te maken krijgt. De kunst is steeds weer om de juiste dienstverlening samen te stellen. Ons product is geen standaard product of serieproductie. Elke tandwielkast is anders, elke locatie is anders, elk probleem is anders. Het vereist inzicht, creativiteit, denkvermogen ,energie ,service gerichtheid en ondernemerschap om aanvragen tot opdracht om te zetten. Als verkoper is het daarnaast erg belangrijk om een sterk enthousiast technisch team achter je te hebben staan voor ondersteuning tijdens aanbieden en voor een perfecte uitvoering van de opdracht