IMG_1198.jpg

Wij zoeken een projectleider voor in onze 
nieuwe vestiging in Schiedam

Over GBS International

GBS heeft zich in de afgelopen jaren ontwikkeld tot een bedrijf met meerdere vestigingen en op meerdere werkgebieden:

GBS Machining Services 

GBS Gearbox Services 

GBS Lasercladding

GBS Promould

Shipborn

Schiedam

Oud-Beijerland

Oud-Beijerland

Heinenoord

Nieuwegein

Over GBS International

“Wat zou het leuk zijn als wij met elkaar en onze klanten op een zomeravond buiten naar ons bedrijf kijken en zouden zeggen: het is een prachtig bedrijf geworden waar we met z’n allen trots op zijn."

 

Dat waren de gedachten van de ondernemer die in 2008 het toenmalige Schaaf- en Boorwerk Rotterdam overnam, wat later de naam GBS International kreeg. Samen met een aantal gepassioneerde techneuten is het bedrijf zich vanaf dat moment gaan richten op het onderhoud en revisie in tandwielkasten, ook wel gearboxes genoemd. 

 

Die bevlogenheid van de medewerkers heeft het bedrijf in staat gesteld om constant te blijven innoveren, te investeren in goed opgeleid personeel en tot het gaatje te gaan om de problemen van de klant op te lossen. Daardoor zijn we in de afgelopen jaren uitgegroeid van een lokale speler tot een bedrijf dat klanten aantrekt van de Europoort tot aan Australië om tandwielkasten te onderhouden en te reviseren. 

 

Het interessante aan gearboxes is dat ze in elke industrie voorkomen, zoals (petro) chemie, maritiem, energie, windenergie, baggerindustrie en container handling. Onze collega’s komen op veel verschillende plaatsen, wat de werkzaamheden zeer divers en interessant maakt. 

 

Onze werknemers noemen de club die bij GBS werkt ook wel ‘de GBS-familie’, en dat is niet voor niets. GBS International is te karakteriseren als een informele, flexibele organisatie. Alhoewel werken bij GBS veel van je vraagt, wordt hard werken altijd beloond! Natuurlijk vinden wij een goede werksfeer enorm belangrijk. Zo is er bijvoorbeeld iedere vrijdagmiddag een borrel met een hapje en een drankje en worden er regelmatig activiteiten georganiseerd voor teambuilding. Onze onderscheidende kernwaarden als organisatie zijn: integer, passievol, innovatief en eigenzinnig.

De situatie

Zoals eerder gezegd, is GBS International hard aan het bouwen aan de toekomst. In 11 jaar tijd zijn we van 20 werknemers naar meer dan 150 werknemers gegroeid, en het einde is nog niet in zicht. Sinds april 2019 heeft GBS namelijk de activiteiten van MRC Techniek Rotterdam in Schiedam overgenomen. 

 

Projectleider_04.JPG

In april 2019 hebben wij de activiteiten van MRC Techniek Rotterdam overgenomen. Dit bedrijf is gevestigd in Schiedam en beschikt over grote hallen met groot hijsvermogen, alsmede grote draai- en kotterbanken. Daarnaast beschikt het bedrijf over grote rond- en vlakslijpbanken. Voor de gears business staan er 2 grote vertandingsslijpmachines tot een diameter van 4 meter. En voor de rotating beschikt het over een balanceerbank, 

 

Met de vestiging in Schiedam zijn wij in staat nog grotere werkstukken in de ruime service markt te bewerken. Voor de vestiging Schiedam voorzien wij een gelijke ontwikkeling als in Oud-Beijerland 10 jaar geleden. 

IMG_1201.jpg

Wat zijn de werkzaamheden

GBS Machining Services Schiedam richt zich op erg grote werkstukken welke gemachineerd moet worden. Maar dan wel service gericht. De klant heeft een probleem, en wij doen er alles aan om de klant hierin te ontzorgen en zo snel mogelijk voor een oplossing te zorgen. 

 

De projectleider neemt de opdrachten van de verkoop in een vroeg stadium over en is verantwoordelijk voor de juiste uitvoering. 

U voert daartoe de nodige communicatie met de klant, engineering en uitvoerenden. U werkt de opdracht uit, bereid de bewerkingen voor en doet de benodigde inkopen. Tot zover een actieve goed communicerende werkvoorbereider.

Maar u blijft verantwoordelijk tot de oplevering. U trekt als het ware de opdracht door het bedrijf heen. En vaak wijzigt dan ook nog eens de scope. Het blijft service en reparatie. 

Het is dus een spin-in-het-web functie:

 • werkvoorbereiden en inkopen

 • plannen en organiseren 

 • en heel veel regelen en communiceren

Het is dus een zwaardere functie dan werkvoorbereider! 

Om een impressie te krijgen van hoe de functie er in de praktijk uit ziet, bekijk de video hieronder. 

Wat bieden wij jou?

 • Een open bedrijfscultuur

Wij zijn een bedrijf met de typische Rotterdamse mentaliteit. We doen dus niet aan politieke spelletjes en we zijn altijd open naar elkaar. Natuurlijk hebben we wel eens mot, maar als dat gebeurt drinken we op vrijdagmiddag een biertje en is alles weer goed. 

 • Een platte bedrijfsstructuur

Binnen GBS vind je geen grote hiërarchie, niemand is belangrijker dan een ander. We werken samen aan een mooi resultaat en iedereen heeft een gelijk aandeel hierin.

 • Een vangnet om fouten te maken

Om beter te worden moet je dingen doen die je nog nooit hebt gedaan, en daar horen fouten bij. Dat begrijpen we bij GBS en daardoor zijn we in staat om onszelf continu te verbeteren.

 • Regelmatige teambuilding evenementen

Work hard play hard. Er wordt hard gewerkt maar daar tegenover staat dat we regelmatig leuke evenementen organiseren voor ons personeel. 

 • Een gezellige vrijdagmiddagborrel

Iedere vrijdagmiddag slingeren we de frietpan aan en houden we een vrijdagmiddag borrel. 

 • En verder:

27 vakantie- en 13 adv dagen vrij in te delen, een stevige lunch die iedere dag vers in Oud-Beijerland wordt klaargemaakt door onze kantinemedewerker, goede arbeidsvoorwaarden en veel afwisseling in je werk.

Wat voor soort projectleider zoeken wij?

 • Je hebt HBO denk niveau, bij voorkeur technische wtb opleiding of feeling voor praktische techniek

 • Je beschikt over technische feeling; snel technische problemen van medewerkers en klanten kunnen doorgronden

 • Je hebt goede communicatievaardigheden en een extrovert karakter

 • Je kan werken zonder tekeningen, op basis van inzicht

 • Beslissingen te durven nemen, ondernemend zijn

 • De Engelse taal beheersen

 • Woongebied regio Rotterdam en omgeving

 • Je hebt een commercieel gevoel

 • Je bent niet bang zijn om vieze handen te krijgen, omdat je soms op locatie of bij ons in de fabriek orders moet doornemen

 • Geen 9-5 mentaliteit, wij verwachten dat je flexibel wilt inspelen op de problemen van onze klant, welke onverwachts kunnen opkomen. We verwachten dat je altijd je 06 aan hebt staan en veelal de laptop om direct in te kunnen spelen

 • Logisch / analytisch kunnen nadenken

 • Kortom: een heldere goed communicerende youngminded technische ondernemer!

CFEM-27H6SP-97960-152.JPG
Service_Engineer03.jpg
sjaak.JPG

Voor wat voor klanten werk je?

 • Industriële markt: staal, overslagbedrijven, cement, voedingsmiddelen, etc.

 • Maritieme sector: container schepen, cruise schepen, sleepboten, vissersboten, baggerschepen, etc

 • Windenergie: windmolens

Waarom is dit een leuke job?

GBS International is een jong en sterk groeiend bedrijf. Wij hebben veel technisch potentieel in huis om daarmee een op maat dienstverlening aan te kunnen bieden. Onze klanten bevinden zich in diverse marktsegmenten in zowel binnen- als buitenland. Dit betekent dat je binnen de functie met verschillende klant culturen en technische problematieken te maken krijgt. De kunst is steeds weer om de juiste dienstverlening samen te stellen. Ons product is geen standaard product of serieproductie. Elke tandwielkast is anders, elke locatie is anders, elk probleem is anders. Het vereist inzicht, creativiteit, denkvermogen ,energie, service gerichtheid en ondernemerschap om aanvragen tot opdracht om te zetten. Als verkoper is het daarnaast erg belangrijk om een sterk enthousiast technisch team achter je te hebben staan voor ondersteuning tijdens aanbieden en voor een perfecte uitvoering van de opdracht.