top of page
DSC00460.jpeg

Ingedeelde stage opdrachten

Het optimaliseren van het proces draadcladden als alternatief voor poedercladden

Lasercladden is een proces waarbij poeder wordt gebruikt. Sinds kort bestaat er ook de mogelijkheid om te cladden met draad. De benodigde apparatuur hebben wij hiervoor aangeschaft. Maar het eerste experiment gaf problemen. De laserkop zal moeten worden gewijzigd. De juiste temperaturen dienen te worden bepaald. Uiteindelijk hopen wij met cladden met draad veel meer nieuwe doelen te kunnen bereiken. 

Wij zoeken hiervoor een student met passie voor materiaalkunde. 

Deze opdracht is uitgevoerd door Werktuigbouwkunde student Robert. Benieuwd naar zijn stage ervaring? Lees het hier

GBS Lasercladden Stage Afstudeeropdracht afstudeerstage hbo werktuigbouwkunde Rotterdam Oud-Beijerland

Begeleider Jan de Koning

Duurzaamheidsaanpassingen

Als bedrijf zijn wij verplicht diverse energiebesparende maatregelen uit te voeren. Zo dragen wij bij aan minder energieverbruik, de doelstellingen van het Energie-akkoord en tegelijkertijd aan kostenbesparing binnen onze organisatie.

Om te besparen hebben wij de volgende 2 projecten gedefinieerd:

  • De warmte van onze perslucht compressoren wordt niet hergebruikt. Deze warmte zouden we kunnen gaan gebruiken voor verwarming van onze hal?

  • De perslucht zouden wij energiezuiniger kunnen produceren door koude lucht hiervoor te gebruiken

  • Tot slot willen wij een alarm melding krijgen wanneer onze buitendeuren open staan bij 15 graden of lagere buitenlucht. 

Deze opdracht is sinds december 2019 ingevuld.

Stage werktuigbouwkunde

Begeleider Alber van Ekeren

Technische HBO stage scantechniek
Stage HBO Europoort scantechniek

Scantechniek van grote objecten en voor controle boringen tandwielkasten

In ons bedrijf zijn tandwielkasten het belangrijkste product. En dan gaat het uiteindelijk om vlakheid, maatvoering van de boringen en de parallelliteit. Je zou zeggen dat dat niet zo moeilijk is. Scannen? Meetarm? Het is mogelijk. Maar meestal niet nauwkeurig genoeg, of heel omslachtig. 

Op een beurs zien wij scan technieken zoals hier afgebeeld steeds meer opkomen. Wij hebben wel beschadigde producten die wij gedeeltelijk moeten kopiëren en re-engineeren. Zijn daar efficiëntere mogelijkheden voor?

Bij deze opdracht zouden wij graag de nieuwe technologieën in kaart gebracht zien. Maak met onze de keuze voor de techniek van morgen. 

Deze opdracht is sinds februari 2020 ingevuld.

Begeleider Alber van Ekeren

Ontwerpen en fabriceren van slankere laserclad kop

Deze opdracht is ingevuld sinds februari 2020

In 2015 heeft GBS International de business unit Lasercladden opgestart. Het begon met een hoekje in de algemene fabriekshal, maar inmiddels heeft deze bedrijfsactiviteit een eigen pand met daarin twee laserclad units. Lasercladden is een oplastechniek waar door middel van een hoogvermogen laser een dunne laag van het basismateriaal wordt gesmolten. Tegelijkertijd wordt een metaalpoeder aangebracht op het gesmolten werkstukoppervlak. Het opgespoten poeder smelt en verbindt zich samen met het basismateriaal en zo ontstaat de metallische verbinding van de twee componenten. Gezien deze techniek nog relatief nieuw is, valt er nog veel in te innoveren. Op dit moment komt het voor dat we bepaalde werkstukken niet kunnen cladden, simpelweg omdat we er niet bij kunnen. De ruimte is te klein of de hoek is onhandig. De opdracht is dus om een slankere en langere nozzle te ontwerpen en te fabriceren die voldoet aan de gestelde eisen voor de afmetingen en hoek van de lichtbundel.

Begeleider Jan de Koning

bottom of page