De GBS International cultuur

We zijn technische perfectionisten. Vernieuwers. Klantgedreven. We sleutelen altijd aan onze diensten, de complete portfolio en onze klantgerichtheid, en gaan altijd op zoek naar iets dat nog beter is. Of je nu werkt bij op locatie bij onze klanten in binnen en buitenland of in ons bedrijf, een baan bij GBS vergt veel van je. Maar sprankelende, originele ideeën en hard werken worden altijd beloond. Niemand van ons zou het anders willen.

Over GBS International

Oud-Beijerland en Schiedam

“Wat zou het leuk zijn als wij met elkaar en onze klanten op een zomeravond buiten naar ons bedrijf kijken en zouden zeggen: het is een prachtig bedrijf geworden waar we met z’n allen trots op zijn."

Dat waren de gedachten van de ondernemer die in 2008 het toenmalige Schaaf- en Boorwerk Rotterdam overnam, wat later de naam GBS International kreeg. Samen met een aantal gepassioneerde techneuten is het bedrijf zich vanaf dat moment gaan richten op het onderhoud en revisie in tandwielkasten, ook wel gearboxes genoemd. 

Die bevlogenheid van de medewerkers heeft het bedrijf in staat gesteld om constant te blijven innoveren, te investeren in goed opgeleid personeel en tot het gaatje te gaan om de problemen van de klant op te lossen. Daardoor zijn we in de afgelopen jaren uitgegroeid van een lokale speler tot een bedrijf dat klanten aantrekt van de Europoort tot aan Australië om tandwielkasten te onderhouden en te reviseren. 

GBS International als internationale speler

Het interessante aan gearboxes is dat ze in elke industrie voorkomen, zoals (petro)chemie, maritiem, energie, windenergie, baggerindustrie en container handling. Onze collega’s komen op veel verschillende plaatsen, wat de werkzaamheden zeer divers en interessant maakt. Natuurlijk is niet iedereen er fan van om te reizen voor hun werk, dus spreken we dat altijd af in overeenstemming met onze collega en wanneer het nodig is komt het ter sprake tijdens je sollicitatie gesprek. 

Bij GBS International zit ons hart in de techniek, maar zijn we een echt service bedrijf dat de klant op nummer 1 zet. We leveren dan ook niet "een bewerkt stuk metaal" aan de klant, maar hebben een hele andere missie, namelijk het oplossen van het probleem van de klant. Om dit voor elkaar te krijgen, investeren we continu in kennis en innovatie. Hierdoor krijgen we de kans om tandwielkasten over heel de wereld te onderhouden en te reviseren. Bijvoorbeeld de tandwielkast van een olieboorplatform in Thailand uit het filmpje hieronder!

Kernwaarden van GBS

Onze werknemers noemen de club die bij GBS werkt ook wel ‘de GBS-familie’, en dat is niet voor niets. GBS International is te karakteriseren als een informele, flexibele organisatie. Hoewel werken bij GBS veel van je vraagt, wordt hard werken altijd beloond!

Natuurlijk vinden wij een goede werksfeer ook enorm belangrijk. Zo is er bijvoorbeeld iedere vrijdagmiddag een borrel met een hapje en een drankje en worden er regelmatig activiteiten georganiseerd in het kader van teambuilding. Onze onderscheidende kernwaarden als organisatie zijn: integer, passievol, innovatief en eigenzinnig.

Integriteit

Binnen GBS staat integriteit bovenaan. We durven zelfs zo ver te gaan dat we nog liever failliet zouden gaan dan dat we onze integriteit zouden moeten inleveren. Met integriteit bedoelen we transparantie en eerlijkheid over onze intenties naar zowel onze collega's als onze klanten. Wij doen niet aan ‘de kleine lettertjes’ of addertjes onder het gras, want als het gezegd moet worden, zeggen we het gewoon. Die integriteit merk je ook bij ons op de werkvloer, waar we soms hard maar altijd oprecht naar elkaar zijn. Daarom vind je bij ons ook geen politieke spelletjes of verborgen agenda’s. 

Innovatief

Wij vinden dat een bedrijf niet alleen moet bestaan om winst te maken. Wij zijn ooit het techneuten vak in gegaan omdat we nieuwsgierig waren naar hoe dingen werken, en hoe we dingen beter kunnen maken. Daarin zit voor ons de fun. En dat doen wij door te experimenteren. Experimenteren zit bij ons in het bloed, en alleen door te experimenteren kan je innoveren. 

Passie

Bij GBS hebben de medewerkers passie voor wat ze doen, van het kantoor tot de fabriekshal. De verkopers hebben passie voor het oplossen van het probleem van de klant, de engineers hebben passie voor het maken van de beste tekeningen en de mannen in de hal hebben passie voor het netjes en secuur werken naar een mooi eindresultaat. Iedereen bij ons heeft passie voor dat wat zij doen, en dat merk je bij ons als klant, wanneer je 24/7 bij ons terecht kan met je probleem, en wij altijd zullen denken in mogelijkheden om dat probleem op te lossen. 

Eigenzinnig

GBS is nou eenmaal een beetje een eigenzinnig bedrijf. Waar anders wordt er een 3d-metaal-printer besteld zonder verdienmodel, krijgt een 25-jarige de leiding over een groot project, staan de mensen 24/7 klaar om het probleem van een klant op te lossen, en ontvangen de gepensioneerden in december alsnog een kerstpakket. Dat is niet raar, dat is het naleven van wat wij écht belangrijk vinden, integriteit, passie en innovatie. 

Arbeidsvoorwaarden

We vragen bij GBS International veel van onze collega's. Daartegenover staat dat we ook veel geven. Zo bieden we een goed salaris en 27 vrije dagen + 13 adv-dagen. We organiseren meerdere keren per jaar een bederijfsbarbecue of personeelsfeest. En de sportievelingen kunnen meedoen met het voetbaltoernooi voor bedrijven of de Rotterdam Marathon.

Een technische baan in de Europoort

Zoals eerder gezegd, is GBS International hard aan het bouwen aan de toekomst. In 11 jaar tijd zijn we van 20 werknemers naar meer dan 150 werknemers gegroeid, en het einde is nog niet in zicht. Sinds de zomer van 2018 heeft GBS International een mallen producent overgenomen en sinds april 2019 heeft GBS de activiteiten van MRC Techniek Rotterdam in Schiedam overgenomen. We blijven groeien en zijn daarom altijd op zoek naar nieuwe collega's met passie voor wat ze doen. Zit er geen vacature voor jou bij op dit moment? Je kan ons ook een open sollicitatie sturen.