top of page
Stagiar Jeroen Breggeman

Interview met stagiair Jeroen

IMG_4976_edited.jpg

Stagiairs bij GBS International krijgen vaak uitdagende maar mooie projecten. Lees hier hoe stagiair Jeroen zijn stage heeft ervaren. 

...en daarnaast bevalt de sfeer me heel goed...

Kun je wat meer over jezelf vertellen; wie ben je, waar kom je vandaan en hoe ben je bij GBS International terecht gekomen?

Ik ben Jeroen Breggeman, ik loop nu de stage voor mijn derde jaar. Ik kom uit Hardinxveld-Giessendam. Ik ben bij GBS terechtgekomen door de vader van een goede vriendin van mij. Die werkt bij Kalmar, dat is best een grote klant van GBS. Toen ik een half jaar terug een stage moest gaan zoeken vertelde hij daar al over. Eigenlijk had ik al een andere stageplek, in Maleisië. Daar had ik al mijn energie ingestopt, en vlak voordat mijn stage ging beginnen hoorde ik dat die opdracht niet doorging. Toen heb ik GBS gebeld, en zij hebben best wel veel moeite gedaan om een opdracht te vinden voor mij, en binnen eén week was alles geregeld, dat was wel heel netjes. Ze hebben toen wel een moeilijke opdracht voor me uitgekozen, haha!

 

Kan je wat vertellen over je opdracht?

Het bedrijf is bezig met een innovatie op het gebied van tandwielen. Meer kan ik daar nu niet veel over zeggen in verband met de vertrouwelijkheid. Om deze tandwielen te kunnen testen, moet ik een tandwielkast ontwerpen en laten bouwen waar we tandwielen aan een duurproef moeten gaan onderwerpen. Maar de levensduur van een tandwiel is erg lang en dan onder een hoge belasting. Ik ontwerp nu een tandwielkast waar we de belasting op het te testen tandwiel kunnen opschroeven zonder de tandwielkast te hoeven te belasten. Het is best wel ingewikkeld, maar het idee is om met een kleine elektromotor heel veel kracht uit te kunnen oefenen op een tandwiel en dynamisch te kunnen testen. En dat is best een stukje innovativiteit. Met alle meetapparatuur eraan, wordt het een mooi staaltje techniek. over een paar maanden gaan we draaien! 

 

Wat spreekt je aan in het werken bij GBS International?

Toen ik contact opnam met GBS had ik niet zoveel verwachtingen, want het was meer mijn laatste hoop. Maar ik had niet verwacht dat het zo’n mooi bedrijf zou zijn. Want al loop je in de werkplaats, je ziet zoveel innovatie. Bijvoorbeeld het lasercladding. Ze zijn hier ook heel veel bezig met het uitproberen van nieuwe dingen. Ze steken best veel geld in het experimenteren met nieuwe dingen, en daardoor heb je best veel innovatie. En daarnaast bevalt de sfeer me heel goed, dat we ook op vrijdagmiddag met zijn allen borrelen hier, bijvoorbeeld. En op de werkplaats is er een goede mix van mensen met een MBO en HBO achtergrond, en dat is gewoon goed voor de sfeer merk ik. Het oogt gewoon heel goed, merk ik. 

 

Wat is voor jou de grootste uitdaging in het werk als stagiaire bij GBS International?

Het is niet zomaar meer voor een projectje voor school, het is nu voor het eggie, haha! En het is niet alleen het uitvoeren van mijn project, maar ook dingen die erbij komen kijken zoals contact opnemen met leveranciers bijvoorbeeld, en dat had ik nog nooit gedaan, en mijn begeleider helpt me daar heel goed bij. Dat is wel een uitdaging, het is ook weer niet heel moeilijk, maar het zijn wel dingen die ik moet leren. 

 

Wat zijn de belangrijkste lessen die jij na deze stage meeneemt?

Toch wel dat je deel uitmaakt van een opdracht of een project, en dat je wel een beetje je mening moet durven geven. Omdat hier zoveel experts zijn, ben ik geneigd mijn mening een beetje op de achtergrond te zetten, maar ik heb de laatste tijd wel gemerkt dat als ik met een idee kwam, dat mijn stagebegeleider het eigenlijk best wel goed vond. Het wordt ook echt geluisterd naar me, en dat ik stagiair ben wilt niet zeggen dat ik geen inbreng heb hier. En, tijdens schoolprojecten begin je het liefst gelijk aan het ontwerpen. Het onderzoek dat eraan vooraf gaat, raffel je nog wel eens af. Want ja, op school maak je tijdens een project een prototype en daarna gooi je het weg. Het had nooit echt een doel. En als ik hier mijn werk goed doe, dan draag ik ook echt iets bij aan het bedrijf. Het motiveert veel meer als je weet dat het ergens voor gebruikt wordt. 

 

Wat zou jij de volgende stagiair(e) graag willen meegeven?

Ik was de eerste twee weken toch wel bang om vragen te stellen omdat ik bang was om domme vragen te stellen of mijn collega’s lastig te vallen. Maar ik heb nu gemerkt dat als ik een vraag stel, dat best wel tot goed overleg kan leiden. Dan gaan ze er ook echt over nadenken. En soms gaan we er over brainstormen en komen we best tot goede uitkomsten. Dus ik zou de volgende stagiair meegeven om niet bang te zijn om vragen te stellen. En ik zou ze meegeven om af en toe eens een rondje rond de werkplaats te gaan lopen. Omdat je daar zoveel innovatie ziet, leidt dat bij mij vaak tot inspiratie voor mijn eigen opdracht!

Ben jij op zoek naar een stage of afstuderen werktuigbouwkunde? Bij GBS zijn we altijd op zoek naar jong talent!

Jeroen achter de computer
Stagiar Jeroen in de fabriek
Verder lezen
Tandwielkast

Ontwerpen en fabricage van een fatigue high load testing gearbox 

In verband met een lopende innovatie moeten wij tandwielen versneld kunnen testen. Daarom dienen wij een eenvoudige tandwielkast te ontwerpen en fabriceren in house, waarbij wij onder zwaarder dan gebruikelijke load de tandwielen kunnen testen op onze proefstand. De innovatie die hier achter zit kunnen wij hier om concurrentie overwegingen niet noemen. 

bottom of page