top of page
Stagiair Mark Bons

Interview met stagiair Mark

.... Sommige studenten zeggen na hun opdracht ‘ik heb iets anders gevonden’, maar veel studenten willen hier te blijven ....

Kun je wat meer over jezelf vertellen; wie ben je, waar kom je vandaan en hoe ben je bij GBS International terecht gekomen?

Ik ben Mark, ik kom uit Strijen en ben daarna verhuisd naar Delft, waar ik inmiddels alweer acht jaar studeer. Ik ben nu mijn scriptie aan het schrijven en dat doe ik hier bij GBS. Mijn master duurt twee jaar, en na het eerste jaar had ik een kleine vertraging waardoor ik een heel jaar moest wachten om mijn scriptie te kunnen schrijven. Toen ben ik gaan solliciteren voor een full time baan en ben ik bij GBS terechtgekomen, als projectmanager van het nieuwbouw project van een nieuwe hal die we hier aan het maken zijn. En naast dat project schrijf ik nu mijn scriptie hier!

 

Kan je een klein beetje vertellen over je opdracht?

Het duurt relatief lang om harde tandwielen te repareren, terwijl er toch altijd noodzaak is voor de klanten om zo snel mogelijk tandwielen te kunnen vervangen. En voor mijn afstuderen doe ik nu onderzoek naar de mogelijkheid om lasercladding te gebruiken om kapotte tandwielen te repareren, wat voorheen nog niet mogelijk was. 

 

Wat spreekt je aan in het werken bij GBS International?

Het is wel een combinatie van factoren. Allereerst doe ik nu veel losse projecten, en dat zijn elke keer relatief kortlopende projecten. Dus het is kort, uitdagend, en soms ook impulsief. Daarnaast is er veel vrijheid en onderling een hele goede sfeer hier. Op vrijdag drinken we met zijn allen een biertje hier en praten we nog wat na. Ondanks dat het een echt mannenbedrijf is is er wel een dynamiek van sociaal gebeuren en niet alleen maar het haantjesgedrag zoals je in veel bedrijven ziet. 

 

Wat is voor jou de grootste uitdaging in het werk als afstudeerder bij GBS International?

Voor mij is dat een de middenweg vinden tussen wat je zelf moet doen en wat je van je begeleider hier kan verwachten. Aan de ene kant wil je veel zelf doen, aan de andere kant is dat best wel moeilijk, en dat is ook een punt waar ik nog aan moet werken, om afwegingen en keuzes te maken van wat ik wel en niet ga doen. Ik heb zelf heel erg de drang om een goed project neer te zetten, en geen flut project waar ik dan maar mee afstudeer.

 

Wat zijn de belangrijkste lessen die jij na deze opdracht meeneemt?

Ik moet de mannen van het lasercladding aansturen, en eigenlijk leer je gewoon heel veel van het doorlopen van een hele cyclus van idee tot het concreet maken van een project. En dat ik nu wel klaar ben met studeren, dit is echt een laatste bevestiging om te zeggen van ‘ik heb nu het papiertje, nu word het tijd voor de echte wereld’. 

 

Wat zou jij de volgende stagiair(e) graag willen meegeven?

In principe is het belangrijk dat je gewoon je eigen project runt, terwijl er altijd mensen zijn die hun mening willen doordrukken of iets willen sturen. Soms kan dat overweldigend overkomen, maar aan de andere kant kan het ook fijn zijn dat mensen je daarin stimuleren. Maar wat ik ze dan wil meegegeven is; kom het vooral doen, en kom vooral kijken. Ik heb nog weinig ontevreden studenten weg zien gaan hier. Sommige studenten zeggen na hun opdracht ‘ik heb iets anders gevonden’, maar veel studenten willen hier te blijven.

Ben je ook op zoek naar een stage of wil je werktuigbouwkunde afstuderen? Bij GBS zijn we altijd op zoek naar jong talent.

IMG_2158.jpg
Verder lezen

Stagiairs bij GBS International krijgen vaak uitdagende maar mooie projecten. Lees hier hoe stagiair Mark zijn stage heeft ervaren. 

bottom of page