top of page

Gearbox Services

Proefstand, Engineering, Tandwielkast onderhoud, Kotteren, Draaien, Frezen

"Zou het niet geweldig zijn als we op een zomeravond samen met onze klanten naar ons bedrijf zouden kijken en denken: 'het is een mooi bedrijf dat we samen hebben opgebouwd. Daar mogen we trots op zijn."

Met dit beeld in gedachten kocht een ondernemer in 2008 het toenmalige bedrijf Schaaf- en Boorwerk Rotterdam over. Vanaf dat moment begon een kleine groep ingenieurs zich te richten op onderhoud en reparatie van tandwielkasten. Door de ambitie en passie voor techniek kon het bedrijf in iets meer dan een decennium uitgroeien van een handjevol medewerkers naar 150 mensen, met in totaal vier locaties door heel Nederland.


GBS Gearbox Services International is een onderdeel van Schaaf- en Boorwerk Rotterdam B.V. Medio 2008 was Schaaf- en Boorwerk een machinefabriek waar wij 'grotere' werkstukken van klanten bewerkten. Door een nieuwe eigenaar/directeur hebben wij het bedrijf in 2009 compleet gewijzigd. Wij richten ons nu op machinale service verlening voor de Nederlandse industrie. Maar nog belangrijker hebben wij ons toegelegd op nationale en internationale dienstverlening voor tandwielkasten. Sinds medio 2008 is daardoor onze omzet, aantal collegae en klanten verviervoudigd. Wij beschikken op dit moment over een afdeling projectleiding, engineering, verspaning, de- en montage in onze fabriek en on-site en een afdeling 'trouble-shooting'. Onze filosofie is: ondernemen (extreem luisteren naar en inspelen op onze klant behoeften), een grote gespecialiseerde bagage aan techniek en teamwork! 


Onze organisatie is als volgt te karakteriseren: 

  • Informeel, flexibel gebaseerd op individuele kwaliteiten 

  • Sfeer als een soort familie bedrijf, doch met de professie van een concern; een hoge team spirit

  • Ontwikkelingsmogelijkheden persoons gericht

bottom of page