top of page
Stagiar Evert de Kwant

Interview met stagiair Evert

Screenshot 2020-09-03 at 14.44.12 copy.j

Stagiairs bij GBS International krijgen vaak uitdagende maar mooie projecten. Lees hier hoe stagiair Evert zijn stage heeft ervaren. 

...De technische kennis die ze hier hebben is super interessant...

Kun je wat meer over jezelf vertellen; wie ben je, waar kom je vandaan en hoe ben je bij GBS International terecht gekomen?

Mijn naam is Evert, ik kom uit Streefkerk, en ik zit op de Hogeschool Rotterdam. Daar ben ik toentertijd een keer op een stagebeurs geweest, en daar stond GBS ook. Daar heb ik een leuk gesprek gehad met Bas. Toen ben ik langs geweest op kantoor en twee weken later had ik mijn contract ondertekend. Omdat ik net niet genoeg studiepunten had om stage te lopen heb ik eerst een jaar gewerkt hier. Daarna heb ik mijn stage afgerond hier en ik ben nu bezig met mijn minor. Dus ik heb al een geschiedenis bij GBS, haha!

 

Kan je een klein beetje vertellen over je opdracht?

Ik ontwerp een tandwielkast voor op de proefstand. Zonder te veel in technische detail te treden, heb je twee soorten tandwielkasten, een langzaam lopende en een snel lopende tandwielkast. Maar er bestaan nog niet echt motoren die meer dan 3.000 toeren draaien. Dus toen is aan mij gevraagd om een tandwielkast te maken die van 3.000 naar 10.000 toeren kan, die we dan tussen de motor en de snellopende tandwielkast te zetten. 

 

Wat spreekt je aan in het werken bij GBS International?

Ik doe een hbo opleiding, maar het stukje engineering wat de meesten van mijn klasgenoten doen, vind ik helemaal niks. Ik houd er niet van om de hele dag achter een laptop te zitten en berekeningen te maken. Bij GBS heb ik de kans gekregen om naast die berekeningen ook met mijn handen te werken. Ik heb het liefst zwarte handen. En buiten dat, is de werksfeer echt top. Ik kan het goed vinden met al mijn collega’s. En de technische kennis die ze hier hebben, zeker als het gaat om tandwielkasten, is super interessant. Daar kan ik nog veel van leren. 

 

Wat is voor jou de grootste uitdaging in het werk als stagiaire bij GBS International?

Het feit dat ik al meer dan een jaar met tandwielkasten gewerkt heb, maar eigenlijk snapte ik er fundamenteel helemaal niks van. Kijk, ik kan zo’n tandwielkast reviseren, maar er zit ongelooflijk veel technische achtergrond in, waar ik zelf geen weet van had. En omdat ik daar nu mee bezig ben, kom ik er ineens achter wat je er allemaal voor moet doen om het allemaal goed te laten werken. En dat begin ik nu allemaal te begrijpen, en dat is wel super interessant, dat je écht snapt wat er gebeurt in een tandwielkast. 

 

Wat zijn de belangrijkste lessen die jij na deze stage meeneemt?

Dat is voor mij wel anders omdat ik hier al een jaar heb gewerkt. Wat ik in elk geval geleerd heb is dat je op school niks leert, haha! Oké, dat is overdreven, maar je leert op school de basis, en dat allemaal heel breed, en pas als je hier met een echte opdracht bezig bent, dat ook echt moet gaan werken uiteindelijk, dan komen er bepaalde waardes uit, en dat zal dan wel kloppen. Dat is hier wel anders. 

 

Wat zou jij de volgende stagiair(e) graag willen meegeven?

Dat je moet durven vragen te stellen, dat is toch wel hetgeen dat ik de volgende zou meegeven. 

Verder lezen
bottom of page