top of page
Stagiair Jerome

Interview met stagiair Jerome

Stagiairs bij GBS International krijgen vaak uitdagende maar mooie projecten waar ze aan kunnen werken, waarbij ze vaak zelf het eindresultaat in hun handen hebben aan het einde van hun stage. Lees hier hoe stagiair Jerome zijn stage heeft ervaren. 

...niet te lang achter de computer blijven zitten. Ga zo snel mogelijk de fabriek in...

Kun je wat meer over jezelf vertellen; wie ben je, waar kom je vandaan en hoe ben je bij GBS International terecht gekomen?

Ik ben Jerome, ik ben 23 jaar oud, ik woon in Rotterdam, en in 2013 heb ik GBS leren kennen bij de Hogeschoolbeurs op het Academieplein. Daar stonden een paar mensen van GBS stage opdrachten voor afstuderen werktuigbouwkunde te promoten, en ik ben met een van die jongens aan de praat geraakt, en zo is het balletje gaan rollen.

 

Kan je wat meer vertellen over je opdracht?

GBS is anderhalf jaar geleden een start-up begonnen om een zeiljacht te bouwen met allerlei innovaties erin, en ik ben daar vanaf begin af aan bij betrokken geweest (www.shipborn.com). Maar mijn opdracht voor school gaat over het productie proces dat nu bezig is met het interieur, om dat uit te werken met een groep onervaren jongens zodat het hydraulische systeem van het jacht geïnstalleerd gaat worden, dat een deel van de machinekamer geïnstalleerd wordt, en dat het productieproces van de houtbewerking op gang komt. 

 

Wat spreekt je aan in het werken bij GBS International?

Wat mij zo aansprak was dat het niet alleen maar theorie was, maar dat je het meteen moest uitvoeren in de praktijk. Dat er niet alleen van je wordt gevraagd dat je een klein deel van het grotere geheel aan het uitwerken bent, maar dat je eigenlijk op meerdere vlakken tegelijkertijd bezig bent, en dat je zoveel kan bijdragen aan het geheel. De ene dag zit je een halve ochtend alles uit te zoeken en leveranciers te bellen, en twee weken later heb je het in huis en kun je het zelf gaan installeren.

 

Wat is voor jou de grootste uitdaging in het werk als stagiair bij GBS International?

De grootste uitdaging voor mij is dat ik dingen aan andere mensen uit moet leggen, hoe dat ze het moeten doen, terwijl ik zelf ook niet weet hoe het moet, haha! Heel vaak moet ik keuzes maken waarvan ik zelf niet eens 100% zeker ben of het de juiste keuze is. Daar kun je ook niet altijd 100% zeker van zijn, want anders waren we nu al klaar geweest.

 

Wat zijn de belangrijkste lessen die jij na deze opdracht meeneemt?

Het durven beslissingen maken. En, als je met leveranciers belt om een bestelling te plaatsen, dat er altijd meer bij komt kijken dan dat ze aanbieden. Dus het durven doorvragen bij een leverancier en er inhoudelijk op ingaan. Vaak als je een offerte opvraagt, dan bieden ze iets aan, maar als je dan de opdracht geeft komt er soms nog 50% aan meerwerk uit.

 

Wat zou jij de volgende stagiair(e) graag willen meegeven?

Poeh, dat is een lastige.. Ik zou zeggen dat je niet te lang achter de computer moet blijven zitten. Ga zo snel mogelijk de fabriek in, en blijf niet alleen in het theoretische gedeelte hangen, maar maak zo snel mogelijk je handen vuil. En houd je aan de planning! 

stage werken aan schip
jachten
Verder lezen
bottom of page