top of page

Hugo Troost

Proefstand Engineer

Welk beeld dat je van te voren van GBS had, bleek in de praktijk heel anders te zijn?

Van te voren dacht ik dat omdat GBS een vrij groot bedrijf is er een redelijk gesloten bedrijfscultuur zou zijn. Echter merkte ik al in de eerste weken nadat ik was begonnen dat je wel degelijk inspraak hebt binnen het bedrijf en dat communiceren met iedereen binnen alle lagen van het bedrijf heel gemakkelijk verloopt. 


Wat was je allerleukste werkdag ooit? Waarom die dag?

Ik denk dat dit toch wel één van de eerste keren dat ik naar een schip moest om een tandwielkast te repareren. Voorheen was ik namelijk nog niet in de machinekamer van eens schip geweest. Van dit project heb ik erg veel geleerd en wat het leuk maakt is dat je van begin tot eind betrokken bent bij de reparatie en daardoor het gehele proces meemaakt.
Hugo Troost
Wat is je favoriete gespreksonderwerp met collega’s tijdens je pauze?

Bij GBS heeft nagenoeg iedereen affiniteit met techniek dus in de pauze gaat het al snel over de formule 1, een nieuwe wielrenfiets of de laatste ontwikkelingen binnen de techniek.


Wat is voor jou het meest waardevolle dat je geleerd hebt bij GBS?

Het meest waardevolle dat ik geleerd hebt is het vertrouwen om problemen te tackelen en op te lossen. Dit heb ik verkregen door het constant opdoen van nieuwe kennis en ervaringen. 


Wat viel je op tijdens je eerste werkweek?

Dat de weken razendsnel voorbij gaan. Dit komt denk ik door de vele verschillende taken die je krijgt wat het werk erg afwisselend maakt. Dit zorgt ervoor dat je niet vaak op de klok kijkt en constant nieuwe kennis opdoet. 


Wanneer ga na een werkdag met een goed gevoel naar huis?

Als ik het gevoel heb dat ik een productieve dag heb gehad.


Hoe merk je dat GBS bij betrokken is bij jou?

Vanwege de open bedrijfscultuur is het mogelijk om inspraak te hebben in bepaalde processen binnen het bedrijf. Als je hier een verbetering in wilt aanbrengen dan krijg je in samenspraak hier de benodigde ruimte voor. Daarnaast vragen ze je om je mening of wordt je betrokken bij bepaalde vernieuwingen binnen de afdelingen. 


Waarom ben je trots op je werk?

Ik heb nog niet eerder bij een bedrijf gewerkt waar ik zo’n teamgevoel heb ervaren als bij GBS. Daarom ben ik trots op mijn werk als we met zijn alle een project binnen een zeer korte periode hebben kunnen afronden. Dan genieten je collega’s namelijk even hard mee met jou en dat maakt het mooi. 


Wat is het meest bijzondere moment dat je de afgelopen maand hebt meegemaakt in je werk?

De afgelopen maand hebben we mogen genieten van het eerste kerstfeest na de coronaperiode. Hier zijn nog koste noch moeite bespaard om het iedereen naar zijn zin te maken. Ik vind het bijzonder dat je naast alleen werk ook onderdeel bent van een bedrijf dat veel leuke evenementen organiseert.

bottom of page