top of page

Jarno Kennepohl

Leidinggevende Montage vestiging Schiedam

Welk beeld dat je van te voren van GBS had, bleek in de praktijk heel anders te zijn?

De complexiteit, diversiteit en omvang van het werk dat GBS levert naar zijn klanten toe. De tandwielkasten/machinale business leek mij klein maar het blijkt een enorme industrie te zijn met een divers pakket aan werkstukken en producten. Ook de kwantiteit aan werkstukken die gerepareerd worden met bijbehorende financiële plaatje liggen veel hoger dan ik had kunnen voorstellen. Ik dacht dat het maar om een paar tandwielen zou gaan. Ik had van tevoren nooit gedacht dat dit zon levendige industrie was waarbij zoveel gespecialiseerde mensen in kunnen werken. Dat is ook terug te zien aan de locaties waar wij actief zijn; geen plek is te ver op de wereld.

Jarno Kennepohl
Wat was je allerleukste werkdag ooit? Waarom die dag?

Mijn leukste werkdag was de dag dat ik voor het eerst naar de vestiging Schiedam ging. Die vestiging had GBS toen net overgenomen uit een faillissement en verkeerde in een oude staat. Ik ging hier naartoe met een totaal nieuwe opdracht vanuit de directie en wist ook echt niet wat mij te wachten stond. Het bleek de start van een prachtig avontuur te zijn waar ik met plezier en trots naar terug kijk.


Wat is je favoriete gespreksonderwerp met collega’s tijdens je pauze?

In de pauze vraag ik vooral naar de weekenden die zijn geweest en gaan komen. Altijd leuk om te praten over wat iedereen heeft mee gemaakt van de week. Hieruit rollen er toch altijd wel leuke verhalen naar boven.


Wat is voor jou het meest waardevolle dat je geleerd hebt bij GBS?

Dat alles kan en geen uitdaging te groot is. GBS zal nooit nee zeggen tegen klanten en er zal altijd gezocht worden naar een oplossing met kwaliteit in het achterhoofd. Dit is een mentaliteit die ook bij de mensen heerst en die ik zelf ook heb overgenomen. Als persoon ben je tot veel in staat en bij een visie of idee moet je er ook gewoon voor gaan. Wie niet waagt, wie niet wint.


Wat viel je op tijdens je eerste werkweek?

Na een korte periode viel het mij wel op dat de hiërarchie heel anders was dan bij veel andere bedrijven. Er is geen baas boven baas maar 1 groot team met een gezamenlijk doel. Iedereen stond open om te helpen en niemand voelde zich te goed of te hoog in functie om zijn handen uit de mouwen te steken. Dit ging ook gepaard met de vriendelijkheid en plezier tussen alle collega’s onderling. 


Wanneer ga je na een werkdag met een goed gevoel naar huis?

Als iedereen van de afdeling voldaan, veilig en met een lach naar huis gaat waarbij er flinke stappen zijn gezet qua werkzaamheden en alles volgens planning is verlopen. Vooral de dagen waar wij als groepje met z’n allen net een stapje verder moeten gaan om een project af te ronden geven een goed gevoel.


Hoe merk je dat GBS bij betrokken is bij jou?

GBS zorgt met zijn activiteiten, borrels en feestjes dat er ook voldoende genoten kan worden van het harde werken. Dit zorgt er ook voor dat er een mooi team uit ontstaat en dat iedereen er voor elkaar is, qua werk en privé. Verder staat GBS altijd open voor zijn personeel en zal net zoals bij zijn klanten geen nee zeggen en altijd zoeken naar oplossingen.


Waarom ben je trots op je werk?

GBS zit in een pittige industrie waarbij kwaliteit, service en deadlines van groot belang zijn voor de klant. Ik voel mij trots als ik de afdeling op volle toeren zie werken om alles te verwezenlijken voor de klant waarbij tevens mijn collega’s op het gebied van kennis en ervaring groeien. Om met ze alle stappen vooruit te maken terwijl wij enorm specialistisch en uniek werk uitvoeren van het hoogste niveau met een jonge ploeg maakt mij trots.


Wat is het meest bijzondere moment dat je de afgelopen maand hebt meegemaakt in je werk?

Een kort momentje maar er stond een kleine thruster bij ons op de bank ter reparatie. Hiernaast stond onze klant met hun eindklant. Ik liep hier langs en hoorde kort wat onze klant tegen de eindklant vertelde. ‘eindklant, als zij het hier nu niet kunnen repareren dan kan het nergens en kan je het vergeten’. Ik moest hierbij toch even lachen naar de klant en die kon er ook om lachen maar vond ik wel mooi om te horen. Het laat zien waarom wij onze kwaliteit en service zo belangrijk vinden en dat onze klanten dat ook waarderen waarbij wij hoog aangeschreven staan. Als wij het niet kunnen dan kan niemand het.


bottom of page