top of page

Stephan Kooij

Leidinggevende Projectleiding

Welk beeld dat je van te voren van GBS had, bleek in de praktijk heel anders te zijn?

Om heel eerlijk te zijn klopte mijn verwachting en beeld wel met hoe het er in de praktijk aan toe gaat.


Wat was je allerleukste werkdag ooit? Waarom die dag?

Tot op heden (pas 1 jaar werkzaam) is dat de dag dat ik een 1 op 1 gesprek had met een collega. Wij blikten terug op een periode van 10 maanden waarbij ik mijn ongezouten mening over zijn functioneren kon geven en vice versa. De rode lijn bleek positief en met de feedback kan ik een hoop. We zijn (nog niet) echt een complimenten onderneming en om in zo’n cultuur toch erkenning te krijgen zijn dingen die je bij blijven.

Stephan Kooij
Wat is je favoriete gespreksonderwerp met collega’s tijdens je pauze?

Eigenlijk kan ik er twee noemen. Sporten en Spelletjes. We beschikken over een warme kantine waar een tafelvoetbal en pooltafel in staan. Aangezien we allemaal vrij competitief zijn is het altijd leuk om je collega’s in te maken tijdens de pauze (althans dat probeer je). Sporten zeg ik, omdat we als bedrijf vrij enthousiast zijn over duursporten. Zo rennen we de Rotterdamse marathon business run, maar doen we ook mee aan o.a. de Amstelgold race en de Marmotte.


Wat is voor jou het meest waardevolle dat je geleerd hebt bij GBS?

In het algemeen zou ik zeggen saamhorigheid creëren, want naast werken hebben wij een overvolle agenda als het gaat om vrijdagmiddag borrels, feestjes, sportactiviteiten en spelletjes avonden om collega’s op een andere manier te leren kennen.

Vakinhoudelijk zou ik zeggen dat ik enorm veel kennis heb opgedaan met betrekking tot maakbaarheid van producten en de snelheid waarmee wij zaken kunnen realiseren. Wij spreken over doorlooptijden van dagen en in enkele gevallen uren. Dat is een andere tak van sport van waar ik vandaan kom hier werd er gesproken over maanden.


Wat viel je op tijdens je eerste werkweek?

Dat haakt eigenlijk in op de vorige vraag. De doorlooptijden zijn hier zo kort dat even samen zitten om een x-aantal orders door te spreken weinig zin heeft, want zodra je uit de vergadering komt kan het hele bedrijf 180 graden de andere kant op staan. Stressbestendigheid is dus zeker wel een vaardigheid waar je over moet beschikken.


Wanneer ga na een werkdag met een goed gevoel naar huis?

Als ik alles onder controle heb en mijn persoonlijke to-do list helemaal is afgewerkt voor die dag. Ik kan vanuit praktijk vertellen dat deze dagen vrij zeldzaam zijn. Elke keer komt er wel weer iets tussendoor waar je geen rekening mee hebt gehouden. Deze diversiteit aan werk houden het spannend en interessant. Geen dag is hetzelfde.


Hoe merk je dat GBS bij betrokken is bij jou?

Zie het antwoord over het algemene stuk bij de vraag "Wat is het meest waardevolle dat je geleerd hebt bij GBS?"


Waarom ben je trots op je werk?

Eindverantwoordelijk voor de afdeling die zorgt dat alles op de juiste tijd en op de juiste manier de deur uit gaat van een bedrijf die bekend staat om zijn flexibiliteit. Wie wilt dat nou niet!? Natuurlijk zijn er ook mindere dagen, maar dat compenseren we weer met de mooie opdrachten die we op dagelijkse basis de deur uit laten gaan.


Wat is het meest bijzondere moment dat je de afgelopen maand hebt meegemaakt in je werk?

Het is meteen de meest stressvolle ervaring geweest. Afgelopen maand waren twee collega’s ziek en eentje vrij. Met wat overuurtjes, heldere communicatie en een enorme drive hebben we toch alle ballen in de lucht in de lucht kunnen houden. Geen klant is iets te kort gekomen.

bottom of page